Chapter 1 Multiple Choice

21. is the result of revealing the meaning of raw facts.
a. End-user data b. An encoded sample
c. An encrypted bit d. Information
ANSWER: d. Information
22. is the body of information and facts about a specific subject.
a. Validation b. A format
c. Knowledge d. A database
ANSWER: c. Knowledge
23. Accurate, relevant, and timely information is the key to .
a. data management b. good decision making
c. knowledge d. understanding
ANSWER: b. good decision making
24. End-user data is .
a. knowledge about the end users b. raw facts of interest to the end user
c. information about a specific subject d. accurate, relevant and timely information
ANSWER: b. raw facts of interest to the end user
25. provide a description of the data characteristics and the set of relationships that link the data found within the database.
a. Queries b. End-user data
c. Metadata d. Schemas
ANSWER: c. Metadata
26. serve as the intermediary between the user and the database.
a. DBMSs b. Metadata
c. End-user data d. Programming languages
ANSWER: a. DBMs
27. The database structure in a DBMS is stored as a .
a. single file b. collection of files
c. set of key/value pairs d. collection of queries
ANSWER: b. collection of files
28. A(n) might be written by a programmer or it might be created through a DBMS utility program.
a. query b. operating system
c. database management system d. application
ANSWER: d. application
29. exists when different versions of the same data appear in different places.
a. Data inconsistency b. Poor data security
c. Structural dependence d. Conceptual dependence
ANSWER: a. Data inconsistency
30. refer to a type of database that stores most of its data in RAM rather than in hard disks.
a. Integrated databases b. Cloud databases
c. Desktop databases d. In-memory databases
ANSWER: d. In-memory database
31. The response of the DBMS to a query is the .
a. ad hoc query b. ad hoc response
c. query result set d. integrated view of the data
ANSWER: c. query result set
32. A(n) database is used by an organization and supports many users across many departments.
a. desktop b. workgroup
c. enterprise d. transactional
ANSWER: c. enterprise
33. A(n) database supports a relatively small number of users (usually fewer than 50) or a specific department within an organization.
a. desktop b. workgroup
c. enterprise d. transactional
ANSWER: b. workgroup
34. A workgroup database is a(n) database.
a. single-user b. multiuser
c. desktop d. distributed
ANSWER: b. multiuser
35. is defined as the condition in which all of the data in the database are consistent with the real-world events and conditions.
a. Data integrity b. Data anomaly
c. Data ubiquity d. Data quality
ANSWER: a. Data integrity
36. A desktop database is a database.
a. single-user b. multiuser
c. workgroup d. distributed
ANSWER: a. single-user
37. Data warehouse contains historical data obtained from the .
a. operational databases b. desktop database
c. enterprise databases d. workgroup databases
ANSWER: a. operational databases
38. Data is said to be verifiable if:
a. the data always yields consistent results. b. the data cannot be changed or manipulated.
c. the data is obtained from trusted sources. d. the data is stored in different places within the database.
ANSWER: a. the data always yields consistent results.
39. data exist in the format in which they were collected.
a. Structured b. Semistructured
c. Unstructured d. Historical
ANSWER: c. Unstructured
40. data exist in a format that does not lend itself to processing that yields information.
a. Structured b. Semistructured
c. Unstructured d. Historical
ANSWER: c. Unstructured
41. are the result of formatting disorganized data in order to facilitate storage, use and generation of information.
a. Structured data b. Raw data
c. Unstructured data d. Obsolete data
ANSWER: a. Structured data
42. Most data that can be encountered are best classified as .
a. structured b. semistructured
c. unstructured d. historical
ANSWER: b. semistructured
43. Which of the following is true of spreadsheet applications?
a. They provide enhanced security and robust data sharing b. They do not allow manipulation of data
features. once entered.
c. They are a better alternative to databases. d. They enhance the user’s ability to understand the data.
ANSWER: d. They enhance the user’s ability to understand the data.
44. An XML database supports the storage and management of XML data.
a. structured b. multistructured
c. fullystructured d. semistructured
ANSWER: d. semistructured
45. The organization of data within folders in a manual file system is determined by .
a. its date of creation b. its expected use
c. the title of the documents in the folder d. the data processing specialist
ANSWER: b. its expected use
46. A is a logically connected set of one or more fields that describes a person, place, or thing.
a. database b. column
c. record d. file
ANSWER: c. record
47. A is a collection of related records.
a. schema b. field
c. column d. file
ANSWER: d. file
48. A is a character or group of characters that has a specific meaning.
a. database b. field
c. record d. file
ANSWER: b. field
49. Which of the following refers to the situation where different versions of the same data are stored at different places because they weren’t updated consistently?
a. Data query b. Data integrity
c. Data dictionary d. Data redundancy
ANSWER: d. Data redundancy
50. The term refers to an organization of components that define and regulate the collection, storage, management and use of data within a database environment.
a. structured data b. transaction
c. management system d. database system
ANSWER: d. database system
51. relates to the activities that make the database execute transactions more efficiently in terms of storage and access speed.
a. Performance tuning b. Database design
c. Query access d. Database management
ANSWER: a. Performance tuning